Antwoord

Dat begrijp ik en zou mezelf dit ook afvragen als iemand dit aanbiedt.

Een korte zoektocht op internet levert mij de volgende informatie op: een deeladvies van een financieel adviseur kost al gauw €150,- tot €200,-. Een volledig financieel advies loopt snel op naar zo’n €1000,-. Een zogenoemde life coach heeft een tarief van €90,- tot €120,- per uur. Je ziet dat de tarieven vrij snel oplopen, vooral ook omdat je er voor een volledig advies vaak niet bent met een uur.  Nou wil ik mezelf niet vergelijken met een gediplomeerd financieel adviseur of life coach maar de oplossingen die ik je biedt raken beide vlakken van advies en coaching wel.

Wat je ook zou kunnen doen om de vraag of je het geld er wel voor over hebt te beantwoorden, is voor jezelf nagaan wat het zou kosten als je zelf op onderzoek gaat. Laten we er vanuit gaan dat een volledig uitgewerkte oplossing je een werkweek kost om af te ronden. Dat is inclusief: onderzoek, analyse, toetsen en testen, uitwerking en redactie maar exclusief template ontwerp, website en marketing. Voor de vergelijking gaan we voor het gemak uit van het minimum bruto weeksalaris voor een volwassene van 22 jaar of ouder: €367,90. Dat is al aanzienlijk meer dan de prijs van een oplossing die ik je bied. Aanvullend zouden we nog kunnen zeggen dat het je hetzelfde bedrag extra gaat kosten omdat je de inkomsten van je werkweek gaat missen. Dan kom je op een bedrag van €735,80.

Voor beide voorbeelden zijn nog niet de potentiële (financiële) voordelen meegenomen die een aangeschafte oplossing je kan bieden.

Ga gerust zelf eens op onderzoek uit, wellicht kun je erna de prijzen die ik hanteer beter relativeren en de vraag of je het geld er wel voor over hebt voor jezelf beantwoorden!