Over mij

Ben jij gemotiveerd om jouw persoonlijke- en zakelijke leven efficiënter in te richten, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Heb je voor jezelf doelen gesteld die je koste wat kost wilt behalen maar weet je niet waar je moet beginnen en hoe je ze kunt behalen? Heb je juist geen doelen en het idee dat je maar wat doet? Ben je iemand die graag zo veel als mogelijk doet in zo min mogelijk tijd maar heb je daar wat hulp bij nodig? Is een van bovenstaande vragen van toepassing op jou? Dan ben je precies waar ik was destijds met dezelfde vragen.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Ruben Opstal en met een fulltime baan, een deeltijd HBO-opleiding, bijkomende cursussen en trainingen en een gezin met drie jonge kinderen, besef ik me dat ik de zaken niet zomaar op zijn beloop moet laten. Als ik niet de controle in handen heb en zorg dat ik regie over mijn eigen leven heb, beland ik straks in de laatste fase van mijn leven zonder tevreden terug te kunnen kijken. Dat is iets wat ik absoluut niet wil en ben op zoek gegaan naar manieren die bij mij passen om te voorkomen dat het gebeurt. Dat betekend doelen en prioriteiten stellen om daar vervolgens de juiste middelen bij te zoeken óf te creëren.

 

Hoe weet ik waar ik het over heb?

In de afgelopen jaren heb ik me beziggehouden met het doorvoeren van verbeteringen die een bijdrage leverden aan de positionering en professionalisering van de afdeling waar ik werkzaam ben. Zo ben ik initiator, werkgroeptrekker en regievoerder van allerlei verbeteringen en voorzitter van het verbeterteam dat ik heb samengesteld. Die verbeteringen variëren van een nieuw sjabloon naar de volledige optimalisatie van een werkproces. Die beroepsmatige verbeteringen zijn overigens  activiteiten die ik naast mijn normale werkzaamheden als Functioneel beheerder oppak. In het kader van verbeteringen heb ik me verdiept in de Lean-methode en heb daar meerdere trainingen met goed gevolg voor afgerond. Daarnaast ben ik voortdurend op zoek naar artikelen, boeken en websites die kunnen helpen bij het zo efficiënt als mogelijk inrichten van mijn leven. Mocht je meer over mijn professionele carrière willen weten dan nodig ik je van harte uit om mijn pagina op LinkedIn te bekijken.

Naast de beroepsmatige verbeteringen ben ik ook nog vooral bezig om mijn persoonlijke leven te optimaliseren, als ik het even zo mag noemen. Ik weet namelijk al precies waar ik naartoe aan het werken ben: ‘Financiële onafhankelijkheid behalen op mijn 55ste levensjaar’. De eerste reactie die ik daarop meestal krijg is: “in je dromen zeker?” of: “Dat haal je nooit”. Totdat ik ze ga uitleggen dat financiële onafhankelijkheid voor mij niets te maken heeft met rijk worden maar des te meer met verhoudingen en het vinden van balans. Een aantal middelen om financiële onafhankelijkheid te behalen heb ik inmiddels al ingezet en ben er van overtuigd dat het gaat lukken. Oh ja, terwijl ik bezig ben om dat doel te behalen wil ik ook nog eens zoveel mogelijk tijd met mijn gezin doorbrengen. Ik werk om te leven en niet andersom. Mooi, zulke doelen maar je begrijpt dat met alleen doelen te stellen er verder niks gebeurt…

 

Wat heb jij daaraan?

Ik wil je laten zien dat als je een deel van je tijd besteedt aan het in kaart brengen van de gebeurtenissen, activiteiten en randzaken die in jouw leven een rol spelen, om daar vervolgens verbeteringen en optimalisatie op door te voeren, je veel meer gedaan krijgt dan je zou denken. Je gaat minder stress en meer tijd overhouden om de dingen te doen die jij belangrijk vindt. Jij kunt voordeel halen uit de dingen die ik al heb uitgezocht en getest en waarvan ik heb gezegd: ‘ja, dit werkt!’. De basis van dit alles zijn de doelen die jij jezelf hebt gesteld of nog gaat stellen met of zonder mijn hulp. Zonder concrete doelen blijf je ronddobberen zonder echt voet aan wal te kunnen zetten.

 

<Testimonial invoegen>

 

Waarom ik doe wat ik doe

Aan de ene kant moet ik bij je vermelden dat er een noodzaak is. Zonder continue verbeteringen aan te brengen in alle onderdelen van mijn leven waar ik mee te maken heb, red ik het gewoon niet.  Er is teveel dat ik wil doen, meemaken én behalen. Als ik geen verbeteringen aanbreng en doelen stel, blijf ik in het luchtledige mijn leven leiden zonder later echt iets te hebben om op terug te kijken. Met uitzondering van mijn kinderen dan.

Maar aan de andere, overwegende kant wil ik van nature verbeteringen aanbrengen in elke omgeving waarin ik me bevindt. Dat kan ik niet tegenhouden, het overkomt me gewoon. Wanneer ik iets tegenkom dat te verbeteren is en de ander tot nieuwe inzichten kan brengen, wordt ik erg enthousiast en probeer de ander ervan te overtuigen dat het zoveel makkelijker kan. Verspilling zit echt in mijn allergie. Om je een voorbeeld te geven: De tijd dat ik nodig heb om van kantoor naar de trein te lopen inclusief spullen pakken en inchecken bij de NS-poortjes, is 4 minuten en 36 seconden. Dat weet ik omdat ik de behoefte heb om niet te wachten tot de trein binnenkomt. Wachten is namelijk verspilling. Daarom heb ik gemeten hoelang ik erover doe. Met die kennis zorg ik ervoor dat ik langer de tijd heb om bijvoorbeeld een gesprek af te maken op kantoor om vervolgens op het station zonder te wachten de trein in te stappen.

 

Nog meer over mij

Met mijn vrouw en onze drie kinderen, woon ik in een gezellige buurt in het mooie Drenthe. Naast dat ik heel graag tijd doorbreng met mijn gezin, ben ik gek op alles wat te maken heeft met: barbecueën, Android, (duurzame) innovaties, optimalisaties en lees ik graag. Naast dat ik internet afstruin naar interessante artikelen, whitepapers en blogs, lees ik in het bijzonder de boeken van Wilbur Smith en heb ze dan ook allemaal in mijn collectie.

 

Bedankje

Tot slot wil ik je graag bedanken voor het bezoeken van mijn website en de moeite die je hebt genomen om dit te lezen. Dat waardeer ik echt enorm! Omdat ik je heel graag wil helpen bied ik  je naast de complete en praktische betaalde adviezen (link invoegen) ook gratis aanbevelingen (link invoegen) om je te ondersteunen bij je zoektocht naar efficiëntie en het behalen van je doelen. Ik hoop van harte dat ik je met elk stukje advies of aanbeveling jou kan helpen om je doelen te behalen! Succes!